UPDATE Elicopterul lui Ţiriac a aterizat forţat lângă Oradea după ce a rămas fără combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac
Ion Ţiriac

Elicopterul lui Ion Ţiriac a aterizat forţat pe un camp, la cinci kilometri de Oradea, după ce a rămas fără combustibil, scrie Agenţia de Presă Mondenă. Potrivit sursei citate, omul de afaceri se afla în elicopter.

UPDATE ora 13.20 Comandantul Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, a infirmat zvonurile cu privire la aterizarea forţată a elicopterului lui Ion Ţiriac. "Nu s-a întâmplat aşa ceva. La Oradea nu s-a întâmplat. Eu acum 30 de minute am venit de la aeroport şi nu ştiu de aşa ceva", a spus Pasc pentru Adevărul de Seară.

În urmă cu doi ani, în timpul celebrei vânătoare de la Balc, organizată anual de Ion Ţiriac, o aeronavă a companiei ce aparţine omului de afaceri a ieşit de pe pistă, în momentul aterizării pe Aeroportul din Oradea. Aeronava transporta invitaţii lui Ţiriac. În avion se afla şi fiul omului de afaceri, Ion Ion Ţiriac.

Ancheta făcută atunci a scos la iveală că Aeroportul Oradea nu a fost responsabil de incident şi Ion Ţiriac a fost obligat sa plătească stricăciunile la pista aeroportului.

Potrivit Agenţiei de Presă Mondenă elicopterul a rămas fără combustibil în urma unui zbor efectuat peste Carpaţi, iar piloţii au fost nevoiţi să aterizeze forţat, pe un câmp, la 5 kilometri de Oradea.

"După o anchetă minuţioasă, s-a descoperit că eroarea a fost umană, unul dintre mecanicii care s-au ocupat de aprovizionarea cu kerosen recunoscând că a greşit cantitatea livrată în rezervoare! Aparatul de zbor cumpărat de Ţiriac este unul exclusivist, folosit numai de marii Preşedinţi de stat, iar confortul din interiorul cabinei este similar cu cel dintr-o aeronavă de lux", scrie sursa citată.

Elicopterul a costat în jur de 14 milioane de euro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite