Elevii, studenţii şi profesorii orădeni au ocazia să afle cum pot obţine burse Fulbright

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia româno-americană Fulbright oferă burse de studiu în Statele Unite ale Americii pentru elevii, studenţii şi profesorii români. Orădenii interesaţi de aceste burse sunt aşteptaţi marţi la Facultatea de Management din cadrul Universităţii Emanuel şi miercuri la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Mihaela Arsene, reprezentanta Comisiei Fulbright, va fi în Oradea în zilele de 29 şi 30 martie 2011 pentru a le prezenta orădenilor oportunitatea de a studia şi de a se perfecţiona în SUA. Marţi, începând cu orele 10.00, studenţii de la Facultatea de Management din cadrul Universităţii Emanuel, şi miercuri, de la orele 12.00, elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" vor afla de la Mihaela Arsene modalitatea în care pot accesa o bursă Fulbright.

Fără scor de trecere

Una dintre condiţiile accesării unei astfel de burse este obţinerea certificatului TOEFL. Din 2006, testul TOEFL poate fi susţinut şi în Oradea, la Centrul de Limbi Străine Eurolingva. Ioana Pantor, le va prezenta elevilor, studenţilor şi profesorilor examenul TOEFL, structura lui şi  avantajele pe care le oferă. Examenul Toefl este recunoscut de majoritatea universităţilor din lume şi este acceptat ca echivalare a probei de limba engleză la bacalaureat si, spre deosebire de alte teste, Toefl este un examen multilevel, ceea ce înseamnă că nu există scor de trecere. Indiferent de punctajul obţinut, candidatul primeşte diploma care îi atestă nivelul de cunoaştere a limbii engleze.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite