Elevi de la o școală din Turcia construiesc case la Beiuș, în calitate de voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cincisprezece voluntari, de la o renumită școală din Turcia, Bilkent, lucrează în această săptămână la Beiuș, la ridicarea unor case pentru persoanele defavorizate din punct de vedere social. Tinerii au ales să vină în Bihor, în cadrul programelor de voluntariat pe care instituția lor de învățământ  le are programa şcolară.

Cei cincisprezece voluntari, dintre care doi sunt profesori, s-au alăturat luni echipei de pe șantierul Habitat pentru Umanitate Beiuș, pentru a ajuta la finalizarea unor locuinţe pentru nevoiaşi. „Renumita școală participă pentru al patrulea an cu voluntari în proiectele derulate de Habitat pentru Umanitate Beiuş. Tinerii au de ales între diverse acţiuni de voluntariat propuse în cadrul programei şcolare şi au dorit să participe ca voluntari pe şantierul Habitat", spune Emil Popa, manager comunicare la Habitat pentru Umanitate Beiuș.

Lecții de viață

„Tinerii care participă în cadrul proiectelor noastre de voluntariat învaţă mai multe lucruri care îi vor ajuta în viaţă. Astfel învaţă să aprecieze ceea ce au acasă văzând condiţiile grele în care trăiesc alte familii, învaţă cât de importantă este munca în echipă, învaţă că nu contează naţionalitatea, religia sau nivelul social atunci când vrei sa ajuţi un alt om", spune Kivanc Aker, profesoară la şcoala din Turcia şi coordonatoare a grupului de voluntari.


Tradiție

Elevii de la Bilkent vin ca voluntari la Beiuş din anul 2007, pentru a construi locuinţe pentru familii sărace. Până în prezent aproape 50 de voluntari de la aceasta şcoală au contribuit la construirea de case pentru familii nevoiaşe. Locuinţa la care lucrează voluntarii din Turcia a fost începută în toamnă de către alţi voluntari, tot elevi, de la celebrul liceu Le Rosey din Elveţia. Voluntarii turci au lucrat la zugrăvirea camerelor, la montarea streşinii, izolarea pardoselii şi montarea parchetului. Munca lor va fi încoronată joi când va avea loc festivitatea de inaugurare a locuinţei în cadrul căreia beneficiarii vor primi cheile noii locuinţe.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite