Elevii romi îşi petrec vacanţa de vară la şcoală, învăţând pentru a-şi îndeplini visurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de elevi de etnie romă, din şaptesprezece localităţi bihorene, profită de vacanţa de vară, pentru a învăţa tainele adunării, scăderii şi înmulţirii, dar şi să scrie corect şi caligrafic. Prin programul „Şcoala de vară", elevii romi beneficiază de atenţia unor profesori care îi ajută, gratuit, să aprofundeze  cunoştinţele acumulate în anul anterior.

 Fundaţia Ruhama, responsabilă de proiect, a desfăşurat şi programul „Grădiniţa de vară", destinat educării preşcolarilor din comunităţile defavorizate. „Încercăm să-i ajutăm pe copii să socializeze, să se relaxeze învăţând, să-şi dea seama că şcoala nu este o corvoadă, ci un loc unde se pot îmbogăţi sufleteşte", a spus Ana Maria Amzăr, coordonatoarea şcolii de vară. Potrivit acesteia, proiectul „Şcoala de vară pentru rromi" se desfăşoară în şaptesprezece localităţi bihorene. „Este vorba despre 23 de grupe, fiecare cu câte 25 de elevi", a spus Ana Maria Amzăr.

Exemple

Unii dintre profesorii care se ocupă de elevii de la şcoala de vară sunt de asemenea persoane de etnie romă, care au reuşit să obţină o educaţie şi să se integreze din punct de vedere social, aşa cum este cazul lui Daniel Roştaş, care a ajuns să educe, la rândul său, copii defavorizaţi. Participanţii de la şcoala de vară visează să ajungă medici, profesori sau ingineri. Şcoala de vară se desfăşoară până la 15 septembrie, durând câte zece zile, în fiecare dintre cele şaptesprezece localităţi incluse în proiect.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite