Elevii orădeni au oferit trecătorilor o lecţie de ecologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au ieşit în stradă
Elevii au ieşit în stradă

În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel", peste 100 de elevi de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan au desfăşurat, în parcarea din strada Independenţei, în faţa statuii lui Mihai Eminescu, o acţiune de conştientizare a populaţiei cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului naţional „Şcoli pentru un viitor verde EDUPET".  Astfel, elevii din clasele VI B, VII B, XI C şi IX D de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan din Oradea au constituit o brigadă eco, care şi-a propus să demareze o serie de acţiuni pentru conştientizarea populaţiei cu privire la colectarea selectivă şi compactarea pet-urilor.

Elevii coordonaţi de profesoara Dana Mihincan au făcut şi o demonstraţie practică, cu un aparat numit TEPET, cu ajutorul căruia au compostat pet-urile, reducându-le volumul la minim. Totodată, liceeni au împărţit trecătorilor pliante cu mesaje ecologiste.

„Ziua de azi o dedicăm activităţilor ecologice. Dorim să mediatizăm faptul că există un aparat numit tepet, care poate fi folosit de oricine pentru compactarea sticlelor de plastic. Prin acţiunea acestui aparat volumul de depozitare al acestora se reduce. Această compactare facilitează o depozitare mai uşoară, iar în acest fel pet-urile pot fi selectate şi predate mai uşor", a spus Dana Mihincan, diriginta clasei a VI B.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite