Elevii bihoreni se uită la documentare făcute de Discovery ca să înţeleagă lecţiile predate de profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la patru licee din Oradea şi Salonta vor viziona, zilnic, documentare realizate de Discovery Channel, în cadrul unui parteneriat demarat de către televiziune, în colaborare cu Ministerul Educaţiei. Scopul proiectului este ca elevii să înţeleagă mai bine lecţiile predate de profesori. 

Norocoşii vor fi elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu", Colegiul Naţional „Iosif Vulcan" şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu", iar din Salonta, la proiect vor participa tinerii Colegiului Naţional „Arany Janos".

„Discovery ne-a cerut să nominalizăm patru unităţi de învăţământ, trei din Oradea şi una din Salonta. Conform cerinţelor canalului de televiziune, de la ora 8 sau 14, elevii ar trebui adunaţi şi puşi să se uite la documentare. În fiecare zi, copiii vor dezbate subiecte din diferite ştiinţe: luni va fi ziua matematicii, marţi a chimiei, miercuri a biologiei, joia cea a fizicii, iar vineri se vor studia alte ştiinţe", spune inspectorul şef din Bihor, Dorel Luca.

Documentarele sunt adresate elevilor din clasele V-XII. Din fiecare judeţ din ţară au fost desemnate mai multe şcoli participante la program, iar elevii din aceste unităţi de învăţământ trebuie să se uite zilnic, la documentarele Discovery.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite