Elevii şi-au dezvoltat spiritul de antreprenoriat lansând “afaceri dulci” în curtea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi ai Colegiului Don Orione din Oradea şi-au marcat debutul în antreprenoriat. Elevii au învăţat cum să gândească o afacere în domeniul gastronomic şi au învăţat să gătească în acelaşi timp. Astfel, în curtea liceului au "răsărit" câteva companii cu domenii de activitate din cele mai "gustoase": vânzare de pizza, vânzare de clătite, gogoşi, salam de biscuiţi şi nu în ultimul rând limonadă şi ceai rece. T

În cadrul orelor de Educaţie Antreprenorială, elevii claselor a X-a A şi a X-a B din cadrul Colegiului Don Orione au învăţat să facă proiecte de afaceri şi şi-au deschis firme de exerciţiu. "Prin aceste cursuri ne-am propus să le dezvoltăm tinerilorspiritul antreprenorial, interesul pentru mediul business şi să le dezvoltăm spiritul critic privin condiţiile economice actuale", a declarat managerul Peter Miheller.

Companiile de exerciţiu, proiecte realizate alături de profesorul Flavia Oprean, au fost aduse la viaţă pentru a-i pune pe elevi în situaţia dezvoltării unei idei de afaceri şi realizării unui plan atent structurat.

Astfel, în curtea liceului au "răsărit" câteva companii cu domenii de activitate din cele mai "gustoase": de la vânzare pizza, la vânzarea de dulciuri. Produsele puse în vânzare au fost realizate de către elevii participanţi la această activitate, iar primii lor "clienţi" au fost colegii de şcoală din celelalte clase, precum şi copiii de la gradiniţă, care s-au bucurat gratuit de produsele gustoase; însă nici profesorii nu s-au dat la o parte, cumpărând cu mare drag produsele realizate de către elevii lor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite