Elevii orădeni vor afla azi care sunt avantajele și dezavantajele facultăților străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana Ligii Studenților Români în Străinătate (LSRS) a ajuns și la Oradea. Mai mulți elevi din urbea de pe Crișul Repede vor afla astăzi de la un grup de tineri care studiază în străinătate despre oportunitățile pe care le pot avea la universitățile europene și cum pot aplica acolo. 

Datorită interesului puternic al elevilor și studenților români de a studia în străinătate, ediția de anul acesta a Caravanei Ligii Studenților Români din Străinătate este susținută în mai multe etape. Prima s-a desfășurat deja în perioada 3 -9 iunie în București, Constanța, Iași, Baia Mare, Arad și Târgoviște, unde 11 moderatori au împărtășit celor peste 300 de participanți informații și experiențe din universitățile cu succes din străinătate. Pentru partea a doua a caravanei, Oradea a fost inclusă pe harta orașelor unde se susțin seminarii.

Informare pentru elevi și studenți

Seminarul de informare care va avea loc astăzi la Liceul Emanuil Gojdu începând cu ora 14.00 se desfășoară în parteneriat cu Școala de Valori în cadrul proiectului Grow. Mediatori elevilor de astăzi vor fi Alexandru Seran, student în Scoția și Teodor Țârle, absolvent al unei universități din Milano.

"Caravana LSRS informează tinerii români cu privire la posibilităţile de studiu în străinătate, le prezintă avantajele şi dezavantajele studiului într-o anumită ţară, le oferă detalii despre procesul de aplicaţie şi paşii necesari pentru a avea şanse reale de admitere la una dintre universităţile din străinătate", a explicat Adina Vințan, lider de proiect Caravana LSRS 2010, care a mai adăugat că cei mai mulți studenți români s-au înscris la universitățile din Marea Britanie.

Pot aplica la universitățile de peste hotare

În plus, elevii orădeni care vor participa la seminariile Caravanei vor avea oportunitatea de a interacţiona direct cu tinerii români admişi la universităţi de prestigiu din străinătate și posibilitatea de a primi consiliere din partea membrilor LSRS în vederea aplicării la o anumită universitate din străinătate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite