Elevii de la Liceul Emanuel din Oradea învață să devină ecologiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii învață cum să devină cetățeni responsabili
Liceenii învață cum să devină cetățeni responsabili

Elevii de la Liceul Teologic Baptist Emanuel din Oradea învață să protejeze mediul și să devină cetățeni responsabili și să se implice în identificarea și rezolvarea problemelor comunității locale. 

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții liceului, în anul școlar 2010-2011 elevii au participat la plantări, ecologizări, colectarea selectivă a maculaturii și a pet-urilor. Liceenii au participat și la concursuri și proiecte cu teme eco: "Patrula eco", "Școli pentru un viitor verde", Proiectului Național "Cernobâl-25 de ani".

Tot în spirit eco, elevii au organizat o paradă cu 11 de ținute vestimentare, realizate din material reciclabile, au făcut o expoziție de pictură și au realizat un film dramatic, de circa 20 de minute, pentru a atrage atenția asupra problemelor de mediu, de la nivel local și global.

 "Proiectul nostru vine în completarea eforturilor Primăriei Oradea de a menţine curăţenia oraşului şi de a-i educa pe cetăţeni în acest sens, prin antrenarea elevilor în exersarea şi practicarea unor norme elementare de conduită, conform cu exigenţele societăţii actuale, pentru un mediu curat şi durabil. Modul în care elevii noştri au înţeles să se implice în proiect, picturile, colajele deosebit de frumoase, ingeniozitatea şi creativitatea de care au dat dovadă în realizarea machetelor, a ținutelor vestimentare din materiale reciclabile, ne fac să credem că obiectivele proiectului nostru vor fi atinse şi că importanţa protejării naturii a fost cu adevărat conştientizată de către elevi", a spus Ramona Iştoc - Zembrea, responsabilă de proiect din partea Liceului Teologic Baptist Emanuel Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite