Elevii de la școala „Alexandru Roman” au scăpat de comasare, deocamdată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorel Luca, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bihor, a anunțat astăzi că școlile generale Alexandru Roman și Lucreția Suciu nu vor fi comasate, în toamnă.

Dorel Luca le-a atras însă atenția părinților și profesorilor de la școala Alexandru Roman că anul viitor va fi unul foarte dificil din punct de vedere financiar și că școala s-ar putea să nu aibă banii necesari pentru a-și plăti cadrele didactice și întreținerea.

Incertitudine

„ Şcoala Alexandru Roman va rămâne deschisă şi în anul şcolar următor. Nu știu însă cum se va gestiona plata salariilor, pentru că deficitul faţă de sumele reale e mare", a explicat Luca, făcând referire la faptul că, din septembrie 2010, ministerul educației va finanța școlile în funcție de numărul de elevi. Cum la Alexandru Roman învață doar 207 elevi, situația lor nu este cea mai bună. Dorel Luca a spus că se aşteaptă ca mulţi profesori de la școala Alexandru Roman să solicite transferul, din cauza incertitudinii care zace asupra salarizării pentru următorul an școlar.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite