Elevi din Germania și Ungaria au venit în schimb de experiență la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de elevi de la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" din Oradea s-au întâlnit astăzi cu viitori colegi, din Germania şi Ungaria, veniţi în delegaţie, pentru a învăţa despre sistemul de aici şi pentru a colabora mai bine. Potrivit informaţiilor primite de la Eugen Micheş, purtător de cuvânt la şcoala „Avram Iancu", poliţiştii nemţi şi maghiari, din localităţile Eschwege ş

În perioada 23.05.2011 la 27.05.2011 în cadrul Şcoli de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea are loc o nouă activitate internaţională pe probleme de învăţământ. Douăzeci și trei de elevi din Germania și șase elevi din Ungaria au venit în cadrul schimbului de experiență.

Este pentru a treia oară când s-a putut realiza un schimb de experienţă la nivelul elevilor celor trei instituţii prin includerea şi participarea elevilor germani şi maghiari în programul de învăţământ al elevilor noştri.

Elevii din Germania şi Ungaria au participat la ore la clasă, în teren, şi au avut de realizat proiecte în echipă cu elevi români pe diferite teme culturale, de specialitate sau studii de caz. De asemenea în cursul zile de azi, delegaţiile au efectuat vizite de documentare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor.

Pe lângă activităţile profesionale desfăşurate zilnic în cadrul scolii, delegaţiile celor două şcoli partenere au avut posibilitatea de a admira, în una din după amiezile acestei săptămâni,  zona turistică a Beiuşului şi anume Peştera Urşilor  şi depresiunea Beiuşului .

Activitatea este un succes pe plan profesional, didactic şi social iar următoarea etapă în cadrul programului de parteneriat, tot prin activităţi de schimb de elevi,  se va desfăşura în cadrul şcolii din Eschwege la sfârşitul lunii septembrie şi va avea ca scop dezvoltarea competenţelor în cadrul intervenţiilor poliţieneşti.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite