Au reprezentat singura firmă din Estul Europei, la un târg internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevele orădence, la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu din Luxemburg
Elevele orădence, la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu din Luxemburg

Daiana Tirpe, Carina Lazău şi Anamaria Pop sunt  încă eleve, însă acest lucru nu le-a împiedicat să-şi întemeieze o firmă, cel puţin de exerciţiu, cu care au participat la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu, la Luxemburg. Nu au câştigat vreun premiu, însă experienţa acumulată le-a dat idei pentru afaceri reale, pentru viitor.

Anul 2011 a fost un an prosper pentru firma de exerciţiu de la Colegiul Economic „Partenie Cosma",  denumită „Perfect Match", reprezentată prin Tirpe Daiana, Lazău Carina, Pop Anamaria, aceasta obţinând diverse premii la competiţiile naţionale. În urma rezultatelor obţinute în ţară în anul şcolar anterior (locul I la faza regională a competiţiei Business Plan şi locul IV la faza naţională a aceleiaşi competiţii), pentru a recompensa eforturile elevilor şi motivarea celor ce au performanţe şcolare şi extraşcolare, Răzvan Vonea, directorul de la Colegiul Economic „Partenie Cosma", a avut iniţiativa de a le oferi gratuit (transport, cazare, masă) participarea la târgul desfăşurat la Luxemburg, în 23 noiembrie 2011. „Toţi elevii şcolii noastre, care obţin performanţe la olimpiadele şi concursurile şcolare, vor fi motivaţi şi stimulaţi prin diferite forme", a spus Răzvan Vonea.

O şcoală ca un hotel

Elevii au trăit o experienţă unică, plină de învaţături dar şi de peripeţii. Drumul spre Luxemburg a fost anevoios, cu avioane întârziate , aeroporturi închise şi lungi aşteptări. Vremea şi-a făcut de cap însă tinerii nu s-au descurajat. Entuziasmul şi dorinţa de a ajunge şi a participa au fost atât de puternice încât au trecut peste toate obstacolele. „Prima impresie despre şcoala unde avea să se desfăşoare concursul, a fost una bulversantă, puteam să jurăm că am ajuns la un hotel. Şcoala era o construcţie modernă şi fascinantă, cu faţada din sticlă", a spus Răzvan Vonea.

Singura firmă din România

Concursul s-a desfăşurat într-o armonie deplină, toată lumea fiind relaxată, voioasă şi prietenoasă, în ciuda faptului că era vorba despre o competiţie.  Din Luxemburg au participat 22 de firme de exerciţiu, iar din străinătate am participat 12. Printre tările străine participante s-a numarat: Belgia, Germania şi  Spania. La categoria firmelor din Luxemburg s-au acordat 3 premii: Premiul I, II, III, iar firmelor străine li s-au acordat un singur premiu, câştigat de Belgia. „A fost singura firmă de exerciţiu din România participantă la acest târg internaţional al firmelor de exerciţiu, chiar şi din estul Europei", a spus Răzvan Vonea.

Vot al elevilor

Firma câştigătoare a fost aleasă prin votul tuturor elevilor. La intrare se primea un bilet de vot cu anumite bareme de votare, care se depunea într-o urnă ce se afla la masa organizatorilor. „Standul nostru a impresionat în mod deosebit prin calitate, rafinament dar şi prin simpla noastra prezenţă. Cu profesionalism şi seriozitate dar şi cu zâmbetul pe buze, am primit o mulţime de vizitatori. Se pare că toţi au apreciat efotul nostru de a străbate 1500 de kilometri şi au fost atenţi la minuţiozitatea cu care standul a fost amenajat", a mai spus directorul. Firmele de exerciţiu din Colegiul Economic îşi vor disputa lansarea şi relansarea pe anul şcolar 2011/2012 în parteneriat cu Grup Şcolar Teologic Romano-catolic „Szent Laszlo", în data de 8 decembrie şi 14 decembrie 2011, începând cu ora 15, pe strada Partenie Cosma numărul 5.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite