Elev exmatriculat de la proba de limba română, fiindcă nu a vrut să renunţe la telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 20 de ani este singurul elev eliminat astăzi de la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale, la limba şi literatura română. D. I. a refuzat să renunţe la telefonul mobil pe parcursul examenului, motiv pentru care a fost exmatriculat. Este singurul incident de acest gen înregistrat până la această oră în Bihor.

 D. I., un tânăr de 20 de ani care a terminat anul acesta clasa a opta la Şcoala cu clasele I-VIII Lucreţia Suciu din Oradea, la „frecvenţă redusă", ar fi trebuit să-şi susţină astăzi prima probă la Evaluarea Naţională. Deşi pe uşa sălii de examen scria că nu este permis accesul cu telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare, tânărul a intrat cu telefonul mobil. „El nu a declarat că are asupra sa vreun telefon, iar în timpul examenului a cerut să iasă la toaletă. Atunci i s-a găsit telefonul, pe care nu a vrut să-l predea, spunând că este proprietate personală. Prin urmare a fost scos din examen", a relatat Gheorghe Tirla, directorul şcolii.

Caz unic

Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor- jurista Ramona Bacter, acesta a fost singurul eveniment de acest gen înregistrat până la această oră în judeţul Bihor. Examenele pentru elevii de clasa o opta continuă marţi cu examenul scris la limba şi literatura maternă. Miercuri vor avea de susţinut examenul la matematică, urmând că rezultatele să fie afişate vineri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite