Electrica a fost somată de primărie să dea jos contoarele de pe fațada clădirilor istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Electrica a primit somație pentru demontarea contoarelor de pe zidurile imobilelor din perimetrul istoric al orașului. Compania a fost avertizată și că trebuie să repare finisajele afecate, pe propria cheltuială. Termenul dat companiei este de 30 de zile

Încă din anul 2006 există o hotărâre de consiliu local care prevede că montarea instațiilor și aparatelor pe fațadele clădirilor din perimetrul istoric este interzisă. „ În zona centrală şi pe arterele principale se interzice amplasarea aparentă a reţelelor de orice fel pe faţadele imobilelor. Ele se vor realiza exclusiv prin trasee subterane şi/sau slituri îngropate sau mascate pe fațadele imobilelor, fără a aduce prejudicii imaginii arhitecturale a construcţiilor", se arată în comunicatul emis de primărie.

Regulament modificat

În următoarea ședință a Consiliului Local Instituţia Arhitectului Şefva propune unele modificări ale regulamentului. Modificările vor explica mai clar cine este obligat să facă demersuri pentru obținerea autorizațiilor, care sunt termenele de obținere a unei autorizații și care sunt amenzile care se aplică celor care nu respect regulamentul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite