Egalitate de șanse pe piața muncii din vestul țării pentru orădenii cu dizabilități

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane cu dizabilităţi au fost consiliate, începând cu luna ianuarie și până în august, de către Centrul Regional Nord-Vest al Fundaţiei Motivation România. În condiţiile crizei economice actuale, nu mai puţin de  12 persoane cu diferite dizabilităţi și-au găsit un loc de muncă prin intermediul programelor oferite de Motivation.

Potrivit datelor proiectului „START pentru egalitatea de şanse a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii", în primele opt luni ale acestui an, angajații fundației au lucrat cu 61 de manageri şi 45 angajaţi fără dizabilităţi din diferite companii, cu scopul de a pregăti integrarea candidaţilor cu dizabilităţi la locul de muncă. Astfel, s-au desfăşurat acţiuni de conştientizare sau instruire a acestora cu privire la nediscriminarea şi egalitatea de sanse pentru persoanele cu dizabilităţi pe piaţa muncii.

Îi încadrează în muncă

Dintre cele 227 de persoane cu dizabilităţi consiliate de Centrul Regional Nord-Vest, 157 au beneficiat de acest serviciu în cadrul proiectului START. Fundaţia Motivation urmăreşte identificarea abilităţilor şi intereselor persoanei, explorarea unui posibil parcurs profesional, precum şi descrierea pieţei muncii. Se pune un accent deosebit pe metode de identificare a unui loc de muncă, pe pregătirea pentru interviu şi pe abilitatea de adaptare în contextul unui loc de muncă. Dintre persoanele consiliate, 111 persoane au fost îndrumate către locuri de muncă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite