Educatoarea copilului mort în ștrandul din Băile Felix, condamnată la închisoare cu suspendare şi daune de 400.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un an de închisoare cu suspendare şi daune de 400.000 de lei, este sentinţa dată de Judecătoria Oradea, în cazul învăţătoarei Simona Hepeş din Arad, care s-a dovedit a fi vinovată de decesul elevului Cătălin Lebonov, în vârstă de 7 ani.

În urmă cu doi ani, Cătălin Lebonov, în vârstă de 7 ani, din Arad se afla în prima lui excrusie, cu şcoala, la Băile Felix. A fost suficientă o clipă de neatenţie din partea învăţătoarei Simona Hepeş care ar fi trebuit să-l supravegheze. Deşi nu ştia să înoate, băiatul s-a aruncat în bazin, iar când a fost văzut de educatoare a fost prea târziu. Medicii de la SMURD au încercat, în zadar, să-l readucă la viaţă.

Judecătorii orădeni au decis că tragedia putea fi evitată, dacă învăţătoarea ar fi avut grijă de băiat. Simona Hepeş a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, pentru omor din culpă. Atât ea cât şi şcoala vor trebui să plătească 400.000 de lei, daune materiale. "Suma este enormă. La ce salariu am eu în învăţământ banii nu acoperă daunele nici până la pensie" susţine învăţătoarea. De aceeaşi părere este şi directorul şcolii. "Dacă este obligatoriu să plătim această sumă, în ultimul trimestru cadrele didactice nu ar mai avea cum să-şi primească salariul" susţine Petru Lenghel, directorul şcolii.

Pentru că nu dispune de cei 400.000 de lei, educatoarea şi şcoala unde băiatul era elev, au făcut recurs la decizia judecătorilor. "Sentinţa nu este definitivă. A fost atacată cu recurs, recurs care se va judeca la Curtea de Apel Oradea", a precizat Carmen Domocoş, purtător de cuvânt al Judecătoriei Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite