Ecologiștii orădeni spijină conferința pe tema schimbărilor climaterice prin acțiuni locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Togor
Mihai Togor

Ecologiștii orădeni organizează o acțiune menită să sprijine Conferința COP 15 de la Copenhaga, cu privire la schimbările climei. Acțiunea va avea loc sâmbătă, în Piața Mihai Viteazul din Oradea.

 "Încercăm să venim în sprijinul Conferinţei COP15 prin acţiunea Stop Climate Change care va avea loc în Piaţa Unirii, la monumentul Mihai Viteazul, sâmbătă 12 Decembrie, de la ora 18:30 până la ora 19:30", spune Mihai Togor, președintele CRSE.

Miza întâlnirii de la Copenhaga, la care participă reprezentanţi din 192 de state este semnarea unui nou acord care să limiteze eficient emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Acest nou acord ar urma să îl înlocuiască pe cel semnat la Kyoto în 1997, când Statele Unite a refuzat să semneze documentul.

Oamenii de ştiinţă spun că în cazul în care temperatura medie la nivelul planetei va creşte cu 2 grade, atunci modificările climatice vor fi ireversibile, iar costurile cauzate de distrugerea climatului însumează 500 de miliarde de dolari pe an.

"În calitate de activişti ai mediului, ONG-urile organizează această acţiune pe 12 decembrie 2009, în acelaşi timp cu alte sute de organizaţii non guvernamentale din lume, pentru a sublinia importanţa summit-ului şi a-i încuraja pe delegaţi să ajungă la cea mai buna înţelegere posibilă. Chemăm toţi cetăţenii interesaţi de această acţiune să ni se alăture. Trebuie să fim cât mai mulţi, pentru a face ca lucrurile să aibă un impact real. Va fi o activitate distractivă, foarte uşoară şi simplă. Vom sta de veghe pentru această cauză, astfel încât puteţi veni cu lumânări pe care să le aprindem", precizează Mihai Togor.

Acțiunea este organizată de entrul Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE),  cu sprijinul. Ecotop Oradea, CAPDD, Cristal Oradea, Grupul Verde.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite