Ecologiștii avertizează Primăria în urma dezbaterii pe tema podului de pontoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologiștii au fost nemulțumiți în urma dezbaterii publice
Ecologiștii au fost nemulțumiți în urma dezbaterii publice

Ecologiștii se arată extrem de supărați pe municipalitate, în special pe viceprimarul Gheorghe Carp. Supărarea vine în urma dezbaterii publice pe tema podului de pontoane, când atitudinea viceprimarului se pare că i-a jignit pe ecologiști.  Aceștia avertizează că nu vor mai lua parte la nicio dezbatere publică de gen.

La câteva ore după finalizarea dezbaterii publice pe tema podului rutier din zona Sovata, ecologiștii și-au arătat nemulțumirea în legătură cu atitudinea viceprimarului Gheorghe Carp. Astfel, prin vocea șefului  Centrului Regional de Supraveghere Ecologică Munții Apuseni, ecologiștii au avertizat primăria.

Vă prezentăm mai jos, integral, avertismentul.

 „Centrul Regional de Supraveghere Ecologică "Munţii Apuseni" -foarte orădean- în calitate de coaliţie a ONG-urilor de mediu din Oradea şi Bihor, avertizează Primăria Municipiului Oradea şi în mod direct pe vice-primarul Gheorghe Carp că nu va mai da curs nici unor aşa zise dezbateri publice, ca şi cea organizată azi 18 martie 2010, referitor la intenţia de a construi un pod rutier în zona actualului pod de pontoane.

                Ne manifestăm public, prin interemediul acestei scrisori deschise, nemulţumirea referitor la modul în care conducerea PMO a înţeles să organizeze aceast simulacru de dezbatere publică, fără a ţine cont de reglementările legale, de regulile bunului simţ şi nu în ultimul rând de scopul dezbaterii- găsirea soluţiilor cele mai bune pentru un proiect, utilizând în repetate rânduri ameninţări şi insinuări la lipsa de legitimatate a luărilor de poziţie a oponenţilor proiectului, precum şi la capacitatea intelectuală a acestora, insinuându-se lipsa de inteligenţă şi reprezentarea unor interese politice contrare actualului executiv.

                Ne reafirmăm disponibilitatea în a discuta cu conducerea Primăriei Oradea pe marginea acestui subiect, şi solicităm o întrevedere între reprezentanţii PMO (primar, viceprimar şi direcţie tehnică) şi ONG-urile de mediu.

Togor V. Mihai, Președinte"

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite