EXEMPLU DE AMBIŢIE Viaţa merge mai departe, chiar şi fără picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Sferle munceşte câmpul asemenea oricărui om perfect sănătos
Florin Sferle munceşte câmpul asemenea oricărui om perfect sănătos

Rămas fără un picior în urma unui accident, un tânăr din Bihor a ajuns să umble 12 km pe zi şi să poată lucra de dimineaţa până seara, total independent. Bihoreanul Florin Sferle duce o viaţă ca oricare altul, deşi în urmă cu doi ani nici nu îndrăznea să viseze la normalitate.

Florin Sferle avea numai 19 ani când, în urma unui accident cu motocicleta, i-a fost amputat un picior, deasupra genunchiului. Visurile sale s-au spulberat atunci, însă acum pare să-şi fi regăsit echilibrul. S-a căsătorit, are un copil, lucrează câmpul şi stă în picioare de la şase dimineaţa până după apusul soarelui, parcurgând până la 12 km pe zi, pe jos. Imposibilul a devenit posibil pentru tânărul în vârstă de 21 de ani, graţie unei proteze speciale, care îi conferă echilibru, siguranţă şi confort şi care cântăreşte numai 4 kg. De când are proteza, Florin este un om independent, care nu are nevoie de ajutor de la stat pentru se întreţine pe sine şi pe familia sa. Este un exemplu că se poate trăi decent şi independent chiar şi fără picioare, dacă ai curajul să visezi şi ai grăuntele de noroc să-ţi iasă în cale oamenii şi profesioniştii potriviţi. Lui Florin i-a surâs zeiţa Fortuna. Proteza pe care o poartă costă 7.000 de euro, iar tatăl său nu a trebuit să vândă casa în care s-a născut pentru a i-o procura, aşa cum avea de gând. „Statul român a contribuit cu 1.000 de euro la proteza lui Florin. Actele sale au fost depuse în decembrie 2009, însă dosarul i-a fost aprobat abia în luna iulie 2011. Florin a avut şansă, fiindcă, de obicei, dacă un om aşteaptă doi ani pentru a primi o proteză ajunge să i se atrofieze muşchii şi atunci dezvoltă, cu adevărat, un handicap", a spus Jaco du Plessis, directorul Centrului medical de protezare şi ortezare Theranova din Oradea.

Citeşte povestea lui Florin, dar şi despre experienţele altor bihoreni care au reuşit să-şi depăşească problemele de sănătate, în noul număr al săptămânalului „ADS Oradea“, care se găseşte de astăzi, la chioşcurile de ziare din oraş.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite