MITĂ LA RAR Mașini înmatriculate fără taxa de poluare, pe numele unor persoane cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Domocoș, adjunctul reprezentanței Registrului Auto Român, a fost arestat de procurorii antirocupție, fiind suspectat că înmatricula mașini pe numele unor persoane cu handicap, pentru a-i scăpa pe proprietari de taxa de poluare. Potrivit unor surse,  în ancheta deschisă la RAR Bihor este vizat și șeful instituției, Ile Cristian, cercetat în stare de libertate.

Mihai Domocoș, adjunct al RAR Bihor și funcționar cu atribuții de control în cadrul instituției, este cercetat pentru luare de mită în formă continuată. El este bănuit că ar face parte dintr-o rețea care înmatricula mașini aduse din străinătate, pe numele unor persoane cu handicap, în acest mod taxele de înmatriculare fiind mult mai mici. Persoanele pe numele cărora erau înmatriculate mașinile erau plătit cu sume cuprinse între 2000 și 3000 de lei.

În același dosar mai este cercetat și șeful insituției, Cristian Ile. "Nu mi s-a comunicat absolute nimic, nu am fost chemat pentru declarații", a declarat în această dimineață Cristian Ile, directorul RAR Bihor.El a spus că flagrantul în urma căruia a fost arestat adjunctul său a avut loc joi seara. "Este adevărat, a fost arestat pentru luare de mită. Nu pot să vă spun mai multe detalii pentru că nu știu. Flagrantul a fost organizat la sediul instituției, după terminarea programului", a spus Cristian Ile, șeful RAR Bihor.

Domocoș își susține nevinovăția

"Clientul meu este nevinovat", a spus avocatul Dragoș Ieran, apărătorul lui Mihai Domocoș. Reprezentanții RAR nu au vrut deocamdată să comenteze pe marginea acuzațiilor aduse celor doi. "Încă suntem cu cei de la poliție într-o cercetare. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat și pe urmă vom anunța ce măsuri se vor lua", a spus Lorena Buhnic, purtător de cuvânt al RAR.

Flagrant la sediul instituției

Potrivit unui comunicat dat publicității în această dimineață, procurorii DNA au descoperit că în perioada 2010- 2011 Mihai Domocoș a pretins și a primit diferite sume de bani, de la mai multe persoane, pentru programarea autovehiculelor la RAR, în vederea înmatriculării lor. În schimbul banilor, cei care aveau de înmatriculat mașini nu plăteau taxa de poluare sau plăteau mult mai puțin. "Eludarea taxei de poluare se realiza prin înmatricularea unor autovehicule pe numele unor persoane cu handicap care sunt scutite, prin lege, de plata unei astfel de taxe", se arată în comunicatul DNA. Mihai Domocoș a fost prins în flagrant joi seara, în timp ce lua mită 100 de euro, de la proprietarul unei mașini, pe care urma să o înmatriculeze pe numele unei persoane cu handicap. Vineri, Tribunalul Bihor a emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 15 zile.  Avocatul lui Domocoș a făcut recurs, care se va judeca în zilele următoare, la Curtea de Apel Oradea.

Mihai Domocoș a mai fost implicat în scandaluri

Potrivit unor surse din cadrul RAR, Mihai Domocoș a fost la un pas de a fi dat afară din instituție, din cauza unor fapte asemănătoare, însă a scăpat, fiind susținut de conducerea de la București. Adjunctul RAR Bihor avea un salariu de circa 1000 de euro. Potrivit declarației de avere, șeful instituției, Cristian Ile, are două terenuri intravilane în Mangalia și Oradea, un apartament și o casă în Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite