Graham Kilbane, CEO Omilos Group: „Recesiunea îi obligă pe români să fie performanţi la locul de muncă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Graham Kilbane
Graham Kilbane

Graham Kilbane, Cheif Executive Officer al Omilos Group a vorbit cu reporterii Adevărul de Seară Oradea despre criza din România și despre cum este afectată piața vânzărilor din Oradea. Britanicul crede că recesiunea îi obligă pe oameni să facă performanță la locul de muncă și că țara noastră va ieși din criză pentru că românii sunt îndrăgostiți de lux.

Graham Kilbane, reprezentantul Omilos Grup, dezvoltatorul Era Shopping Park România, a primit responsabilitatea de a dezvolta Era Park în plină recesiune, în Oradea și în Iași. În ciuda crizei, Era Park Oradea și-a menținut retailerii din galeriile comerciale și acum se dezvoltă prin construirea unei noi aripi dedicate comerțului.

„Nu a fost ușor. Am avut norocul de a fi sprijiniți de băncile grecești și cipriote, noi fiind o instituție britanică care investește în imobiliare. În orice afacere există suișuri și coborâșuri. Important este să realizezi că un shopping park este o investiție pe termen foarte lung. Acum piața este în scădere dar își va reveni", menționează CEO. Graham spune că pentru a convinge retailerii trebuie să le demonstrezi că proiectul se dezvoltă și trebuie să ajustezi prețurile chiriei în funcție de economia pieței. „Trebuie să ții cont de clienții care îți trec pragul. Nu poți să aduci branduri ca Prada sau Vuitton și să te aștepți să faci bani. Există însă branduri accesibile ca New Yorker, Takko sau Debenhams care au succes. Un mix bun de chiriași atrage clienții", spune britanicul.

Criza, sănătoasă pentru societate

Graham consideră că recesiunea este doar un curs firesc al economiei. „Tot ceea ce facem acum este să privim cealaltă față a monedei. Este ca în viață. Când mi se întâmplă ceva bun, mă uit în jur cu precauție pentru că știu că va urma și ghinionul. După fiecare boom economic există o cădere", subliniază Graham. Din punctul de vedere al CEO, recesiunea este benefică societății. „În perioada de creștere oamenii își schimbă des locul de muncă pentru că au de unde alege. În criză, omul se străduiește să facă performanță fiincă știe că, dacă și-ar pierde jobul, există riscul de a rămâne șomer. În anul 1989 când m-am angajat eu,  economia era în picaj. Am lucrat cinci ani în recesiune și asta m-a determinat să fiu responsabil , să mă disciplinez, să mă perfecționez. Lecțiile învățate atunci le aplic acum", explică britanicul.

Românii îndrăgostiți de lux

Graham spune că România este preferată de investitori datorită consumatorilor. „România are o populație tânără, vibrantă, care cheltuie mult și atunci când nu are de unde. Tinerilor le plac casele, mașinile, lucrurile de calitate. Este adevărat însă că țara mai are mult de recuperat, comparativ cu alte țări est-europene" spune CEO.

Investitorii pot salva România

În ce privește revenirea din criză, Graham Kilbane este optimist. „Nu știu să spun dacă va dura un an sau cinci. Dar pot spune că economia își va reveni", explică CEO. „ România are mult potențial. Există oportunități pentru mai multe tipuri de investiții, iar dezvoltatorii vor reveni în România. Un alte aspect important este că România face parte din Uniunea Europeană și va fi sprijinită. Deja Polonia și Cehia nu mai au nevoie de sprijinul financiar al U.E. Când există țări are își revin, îți concetrezi resursele pe cele care încă au probleme", a mai specificat Graham.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite