EVENIMENT „Noaptea Bibliotecilor“ îi aşteaptă pe orădeni la citit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii sunt aşteptaţi, sâmbătă, între orele 18.00 şi 24.00 la Biblioteca Judeţeană„Gheorghe Şincai" cu ocazia evenimentului naţional „Noaptea Bibliotecilor". Lansări de carte, recital dar şi multă lectură sunt îi aşteaptă pe iubitorii de cultură.

Noapte Bibliotecilor de la Biblioteca Judeţeană  „Gheorghe Şincai" din Oradea va cuprinde un program cultural vast pentru toţi orădenii care iubesc cărţile. Mai multe edituri îşi vor lansa diferite volume, iar de la ora 18.00, Oliver Bader va susţine un recital în sala multfuncţională. Totodată, se va desfăşura o nouă ediţie a „Lecturilor Urbane", şi se vor face tururi ale Bibliotecii. De la ora 18.00 în amfiteatru cei interesaţi sunt invitaţi la o conferinţă ştiinţifică în domeniul proiecţiei infodocumentare.

Prezentarea revistei şi editurii Caiete Silvane va avea loc la ora 19.00, de la ora 20.00 urmând să aibe loc lecturei de poezie şi proză, iar  de la  21.00 conferinţa TED, Technology, Entertainment&Design.

În acelaşi timp de la ora 20.30, în holul etajului I, orădenii sunt invitaţi la vernisajul de pictură Lucian Szekely, iar de la ora 21.30, pe holul etajului II vor fi vernisate lucrările lui Dumitru Costălaş. În aceeaşi seară, de la ora 20, în sala de lectură de la etajul II va fi proiectată o prezentare Powerpoint despre Cartea Veche.

Din programul cultural al serii nu lipsesac activităţile dedicate copiilor. Astfel, de la ora 08.00 va fi organizat un atelier de lucru, de la ora 19.00, cei mici vor putea să asculte poveşti rostite de actori, în limba română şi în limba maghiară, iar de la ora 19.30, va fi organizată dezbaterea „Importanţa lecturii" pentru părinţi şi copii, în parteneriat cu Fundaţia Ruhama.

Sâmbătă noapte, abonamentele la bibliotecă vor fi gratuite pentru cei care doresc acest lucru. În plus, returnarea cărţilor se va face fără penalizare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite