EPIDEMIE Peste 400 de persoane cu rubeolă în judeţul Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul bolnavilor de rubeolă din judeţul Bihor creşte de la o zi la alta. Potrivit informaţiilor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, se poate vorbi despre un început de epidemie.

Deşi rubeola poate fi prevenită prin vaccinare, numărul bolnavilor de rubeolă este în continuă creştere. Marius Pîrcioagă, directorul DSP Bihor, a spus că instituţia a transmis medicilor şcolari, medicilor de familie şi celor din spitalele de boli infecţioase şi maternităţi recomandări cu privire la metodologia de intervenţie în cazul persoanelor care suferă de pojar mic (denumirea populară a rubeolei). Interesant este faptul că anul trecut, DSP Bihor a distribuit către medicii din unităţile şcolare un vaccin antirubeolic gratuit (Rubivax), care ar fi putut fi administrat persoanelor din anturajul bolnavilor de rubeolă, însă multe persoane au refuzat vaccinarea.

 Consumaţi fructe şi legume

Rubeola este o boală infecto-contagioasă care se transmite prin aer şi se manifestă prin febră, stare generală alterată, inflamarea ganglionilor şi erupţie generalizată. La copii  evoluţia este benignă, însă la adulţi poate produce complicaţii, iar la femeile gravide malformaţii sau chiar moartea fătului. Pentru prevenirea îmbolnăvirii, specialiştii recomandă o alimentaţie corespunzătoare, evitarea expunerii la frig, a surmenajului fizic şi intelectual, fumatului, consumului de alcool şi exceselor de produse cofeinizate, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, folosirea batistelor în caz de strănut, evitarea aglomeraţiilor din locurile publice şi evitarea vizitării bolnavilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite