Prima biserică dotată cu lift din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor" din Oradea va fi dotată cu un lift, după specificul bisericilor din Italia.  Preoţii spun că liftul de 10.000 de euro nu este un moft,  ci o necesitate. Chiar şi persoanele cu dizabilităţi vor putea intra, în viitor, în parohia „Duminica Tuturor Sfinţilor"din Oradea, datorită liftului care urmează să fie instalat în clădirea de cult.

Puţine sunt lăcaşele de cult care oferă  persoanelor cu dizabilităţi posibilitatea de a a intra în ele. Una dintre aceste biserici se află în Oradea şi a fost construită în urmă cu doi ani. Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor" este centrul de spiritualitate al Centrului „Don Orione" şi al activităţilor din acest Centru.  Lăcaşul de cult este păstorit de patru preoţi călugări care fac parte din congregaţia Sfântul Alois Orione. „Ca preoţi călugări avem o strânsă legătură cu preoţii din Italia, ţară în care aproape toate bisericile construite în ultima vreme sunt dotate cu lift. Atunci când am făcut proiectul de construcţie pentru biserică am decis să prevedem casa liftului", a spus călugărul Mihai Fechetă, parohul bisericii. Pentru achiziţionarea ascensorului, care va fi unul de capacitate medie, sunt necesari 10.000 de euro, o sumă destul de mare la această oră pentru biserică. „Construcţia bisericii a început în anul 2006,  iar slujbele se ţin din 2009. A fost o investiţie mare şi încă mai avem de achitat unele datorii, de aceea nu ne putem permite deocadată să achiziţionăm un lift" susţine parohul. Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor" va fi prima din judeţ care va avea în dotare un lift.

Acces spre cor

 Ascensorul are rolul de a urca persoanele neputincioase la primul etaj al clădirii acolo unde se află sala corului sau la mansardă. Totodată cu ajutorul lui se poate coborî şi la demisol unde este amenajat un spaţiu atât pentru tineri cât şi penrtru credincioşii de vârsta a treia.

Citeşte mai multe despre acest subiect, în săptămânalul „ADS Oradea” care se găseşte, de joi, la chioşcurile de ziare

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite