EDUCAŢIE Studenţii străini, atraşi de învăţământul orădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iren Apaydin (prima din stânga) a venit din Turcia să studieze la Universitatea din Oradea cu o bursă pentru cinci luni.
Iren Apaydin (prima din stânga) a venit din Turcia să studieze la Universitatea din Oradea cu o bursă pentru cinci luni.

Timp de o săptămână, Universitatea din Oradea organizează a opta ediţie a „Săptămânii Erasmus". Studenţii străinii care au optat pentru o bursă Erasmus îşi vor petrece săptămâna luând parte la mai multe acţiuni comune printre care se numără vizitarea oraşului, sesiune de informare despre la programul Erasmus, cină internaţională şi altele.

Peste 70 de studenţi din străinătate sunt aşteptaţi să studieze în acest an la Oradea prin bursele Erasmus

Iren Apaydin a venit din Turcia

Printre studenţii care au ales să-şi petreacă mai multe luni cu bursă Erasmus la Universitatea din Oradea se află şi Iren Apaydin, din Turcia. „Sunt studentă în anul patru şi am venit cu bursă Erasmus la Facultatea de Relaţii Internaţionale din Oradea. Eu aş fi vrut o merg în altă ţară, însă şcoala a ales pentru mine. La început am fost cam dezamăgită, dar am prieteni din Turcia care au fost aici cu bursă şi care m-au asigurat că va fi bine. Am încredere în ce mi-au spus ei" , a spus Iren. Ea va sta cinci luni la Universitatea din Oradea şi va participa la cursuri care se predau la toţi anii de studiu.

Atât studenţii străini, cât şi cei români, recunosc că şansele lor de angajare cresc dacă aleg ca în timpul facultăţii să meargă cu bursă într-o ţară străină. „Orice student care optează pentru bursă în străinătate se întoarce cu hârtii care atestă pregătirea pe care a desfăşurat-o acolo. Totodată, îi cresc şansele de angajare", a explicat Cristina Scobiola, responsabil cu studenții străini la Universitatea Oradea.

Oradea, pe locul 5

În fiecare an tot mai mulţi studenţi ai Universităţii din Oradea aplică pentru o bursă Erasmus.  „La toate liniile Erasmus s-a constatat o creștere a numărului de cereri pentru a pleca și vrem să evoluăm și să ocupăm un loc și mai bun în clasamentul din țară. Acum, ocupăm locul cinci din punct de vedere al studenților care au accesat programul Erasmus", a declarat Cristina Scobiola.

Dacă în anul universitar 2009-2010 pentru Universitatea din Oradea au optat 59 de studenţi srăini, în 2010-2011 numărul acestora a fost de 64, iar în acest an universitar se aşteaptă la peste 70 de studenţi. „În primul semestru au venit cu bursă Erasmus 40 de studenţi, şi ne aşteptăm ca în semestrul doi să opteze tot atâţia studenţi" a afirmat Manuela Popovici, referent în cadrul Biroului de Relaţii Internaţionale. Şi studenţii orădeni sunt interesaţi să plece în străinătate cu bursă Erasmus. În anul universitar 2010-2011 au plecat 124 de studenţi, în timp ce în primul semestru din acest an au plecat o sută de studenţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite