Al doilea mare investitor a cumpărat teren în parcul industrial din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul industrial Eurobusiness din Oradea începe să câştige credibilitate. Al treilea contract de vânzare de anul acesta a fost semnat luni de către conducerea parcului industrial. Faist Mekatronic este al doilea mare investitor din parcul industrial orădean, după ce Shinheung Electronics a cumpărat în iulie 100.000 mp.

 „Firma Faist Mekatronic este al treilea cumpărător, însă este al doilea mare investitor, după firma Shinheung Electronics, care şi-a cumpărat terenul de 100.000 mp, în luna iulie a acestui an", a declarat Delia Ungur, administratorul Parcul Industrial Eurobusiness. Practic, producătorul de echipamente şi componente pentru infrastructura de telecomunicaţii şi pentru industria auto cumpără un teren de 24.000 de mp, contra unei sume care depăşeşte 1.040.000 de lei.

 În două etape

Compania a finalizat în luna noiembrie a acestui an prima etapă a investiţiei asumate în parcul industrial. Valoarea investiţiei realizate este de 16 milioane de euro, constând în construcţia halei de producţie şi birouri, precum şi achiziţia de utilaje pentru procesul de producţie. În cursul anului 2012, compania va continua achiziţia de utilaje la facilitatea de producţie existentă, astfel ca la finalul anului viitor, valoarea totală a investiţiei se va ridica la suma de 25 milioane de euro. În prezent, SC Faist Mekatronic SA are un număr de 368 de angajaţi care lucrează la sediul companiei din Parcul Industrial situat în Oradea, pe Şoşeaua Borşului. Compania va continua angajările, estimând ca la finele anului viitor să înregistreze un număr de 450 de angajaţi. Etapa a doua a investiţiei asumate de către companie în Oradea se ridică la 6 milioane de euro, numărul de angajaţi urmând a creşte la 650. Investiţia viitoare va fi demarată de către companie în perioada 2012-2013.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite