LET'S DO IT ROMÂNIA! Voluntarii scot gunoiul de sub „preşul“ orădenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe gunoiul adunat în zona podului Densuşianu îşi fac veacul un cârd de bibilici
Pe gunoiul adunat în zona podului Densuşianu îşi fac veacul un cârd de bibilici

Oradea nu se dezice de celelalte oraşe din România şi după cum era de aşteptat mormanele de gunoi pot fi regăsite atât la periferia oraşului cât şi în zonele centrale. Zona podului Densuşianu dar şi albia râului Peţa, sunt cele mai mizere locuri din oraş.

Spiritul civic al unor orădeni lasă mult de dorit. Dovadă stau mormanele de gunoi aruncate pe malul stâng al Crişului Repede în zona Podului Densuşianu. Zeci de voluntari vor fi mobilizaţi, sâmbătă, în zona respectivă, în cadrul campaniei Let's Do It România!. „În fiecare an în această zonă se desfăşoară acţiuni de ecologizare, dar gunoaiele reapar. Pe 24 septembrie vom intervene cu utilaje de la firma Repcon care s-a oferit să ne sprijine, dar şi cu un număr destul de mare de voluntari"ne-a spus Mihai Pop, preşedintele Corpului Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu Bihor. O altă zonă, unde anul trecut s-a făcut curat în cadrul primei ediţii a campaniei de ecologizare este albia Pârâului Peţa. Aici ecologiştii vor fi prezenţi din nou pe 24 septembrie. „Anul trecut voluntarii care au acţionat pe malul pârâului Peţa au strâns peste 60 de saci menajeri de 120 l care au fost ridicaţi de angajaţii Adminisrtraţiei Bazinale de Apă Crişuri. Şi în acest an ne vom alătura acţiunii  iar ţinta campaniei „Let's Do It, România!", o reprezintă mormanele de gunoaie aruncate de cetăţeni în zonele naturale" a precizat,  ing. Pásztor Sándor, directorul A.B.A Crişuri.

Voluntarii se mobilizează

Sâmbătă sute de voluntari vor încerca într-o singură zi să schimbe în bine faţa oraşului, prin colectarea de cât mai multe deşeuri. „Ţine de civilizaţie. Este foarte urât că în anul 2011 nu am învăţat să respectăm mediul înconjurător, să nu mai vorbim de colectarea selectivă a deşeurilor", a spus orădeanul Andrei Mureşan, care locuieşte în zona Universităţii. Cu două săptămâni înainte de eveniment au fost cartografiate locurile de acţiune. „Atunci când aruncă gunoaiele la marginea oraşului sau pe albia râurilor, orădenii ar trebui să se gândescă la faptul că degeaba îşi fac curat în locuinţa sau împrejurul acesteia dacă nu duc gunoiul acolo unde trebuie" afirmă Mihai Pop.

Citeşte mai multe despre acest subiect, în noul număr al săptămânalului „ADS Oradea“, care poate fi găsit la chioşcurile de ziare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite