După o pauză de cinci ani, Campionatul Național de Cros se întoarce la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gyongyosi Zsolt
Gyongyosi Zsolt

La aproximativ zece kilometri de Oradea se găsește una dintre cele mai bune zone de pregătire pentru alergători pe distanțe lungi. De două luni, lotul național de fond se află în pregătiri în Băile Felix. Joi, sportivii vor testați în cadrul campionatului național de cros.

Concursul se va desfășura pe trei categorii de vârstă: juniori, tineret și seniori. "Este o etapă de verificare a lotului, dar și a potențialului atletic al României pentru că vor fi prezente toate cluburile din țară", a spus Gyongyosi Zsolt, antrenor federal de atletism. Lotul național a revenit în pregătiri în Băile Felix după o pauză de cinci ani. "Din luna noiembrie suntem în cantonament în Băile Felix. La câțiva kilometri de Oradea am găsit locul ideal pentru pregătirea sportivilor. Aici beneficiem de condiții mondiale, mă refer la relief", a adăugat Gyongyosi.

Obiectiv: mai multe medalii la JO 2016

O competiție de casă, așa cum a numit Gyongyosi Zsolt campionatul național de cros urmează să se transforme de anul viitor, într-un concurs la care vor participa alergători de talie internațională. "Din 2011 concursurile vor fi mai bine structurate. Vom avea campionat național de cros, de sală și de șosea astfel sportivii vor fi specialiști în diferite probe. Acum alergătorii de semifond și fond participă la toate concursurile", a spus Gyongyosi Zsolt. Antrenorul a recunoscut însă că traseele de alergare din Băile Felix ar trebui modernizată. Deși anul trecut, cluburile de atletism au reușit legitimarea a peste 2.000 de sportivi, oficialii din federație recunosc că nu pot vorbi despre performanțe deosebite la Olimpiada de la Lodra. "Obiectivul nostru ar fi prezentarea cât mai bună la Jocurile Olimpice din 2016. La noi s-a făcut deja schimbul de generații, dar pentru performanță este nevoie de încă doi ani", a precizat Gyongyosi. La campionatul național de cros, Oradea va fi reprezentată de șapte atleți, patru de la clubul sportiv Mihai Viteazul și trei de la Crișul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite