Drumuri închise în zona montană din Bihor! Vezi aici sfaturile Salvamont Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe dintre drumurile județene din Bihor care duc la munte nu sunt practicabile și au fost închise. Printre acestea se află DJ 118 K (Bulz - Remeţi - Coada Lacului - Stâna de Vale, între Barajul Leşu - Stâna de Vale) și DJ 763 (Sudrigiu - Pietroasa - Boga - Padiş - Ic Ponor - Răchiţele, pe sectorul Boga - Răchiţele).

Conform datelor furnizate de Serviciului Salvamont Salvaspeo, automobiliştii care doresc să se deplaseze spre principalele zone turistice din zona montană înaltă (Vârtop - DN 75 și Stâna de Vale - DJ 764A) trebuie să știe că drumurile de acces sunt practicabile şi se circulă în condiţii de iarnă. Salvamontiștii bihoreni spun că este posibil ca, la iniţiativa proprietarilor de pensiuni din zona lacului de acumulare Leşu (DJ 118 K), drumul să fie degajat dinspre Remeţi spre zona de agrement Coada Lacului.

„În mod cert, sectorul Coada Lacului - Stâna de Vale nu este accesibil auto pe toată durata iernii", se spune în comunicatul Salvamont. Același sfat merge și spre cei care ar călători pe DJ 763, cu mențiunea că este posibil ca, la iniţiativa proprietarilor de pensiuni din zona satului de vacanţă Boga, de la Valea Aleului şi de pe platoul carstic Padiş, drumurile să fie degajate pentru acces dinspre Pietroasa.

În schimb, salvatorii montani atenționează că, 100%, sectorul Padiş -Ponor nu este accesibil auto pe toată durata iernii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite