Drogurile legale bagă tinerii orădeni în spitale, la fiecare sfârșit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema adolescenţilor care consumă plante cumpărate din weed-shopuri intră tot mai frecvent în atenţia medicilor de la urgenţă. Specialiștii de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor cred că tinerii apelează la droguri, printre altele, din cauza unor probleme de comunicare.

Luni dimineaţă, la secţia de primire urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Oradea a fost adus un tânăr care fumase o ţigară dintr-un weed-shop, consumând în acelaşi şi timp şi băuturi alcoolice. Starea lui a fost stabilizată, însă, potrivit lui Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD, aceste situaţii sunt tot mai frecvente, iar ritmul de creştere este alarmant.

Mai citiţi şi: Focşani: O tânără de 25 de ani a ajuns la spital după ce a consumat droguri legale

Semnalele negative vin şi din partea specialiştilor de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor. „Săptămâna trecută a apelat la noi mama unei tinere, elevă la un liceu din Oradea, care nu ştie ce să mai facă pentru a o împiedica pe fiica sa să inhaleze sare de mare”, a povestit Liana Tirlă, medic în cadrul CPECA Bihor. La doi paşi de sediul centrului funcţioneză cel puţin două magazine care vând plante etnobotanice, în pasajul Vulturul Negru. Fiindcă nu s-a interzis comercializarea acestor plante, atât părinţii, cât şi specialiştii trebuie să gestioneze această problemă printr-o mai bună comunicare cu tinerii, spun psihologii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite