Douăzeci de tineri sportivi contaminaţi cu hepatita A după ce au băut din aceeaşi sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăzeci de sportivi beiuşeni sunt internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului municipal „Episcop Nicolae Popovici" Beiuş, fiind suspecţi de hepatită acută virală de tip A. Virusul a fost contactat prin consumul de apă din acelaşi recipient.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a demarat o anchetă epidemiologică privind posibilul focar de hepatită virală acută tip A, la o echipă de sportivi din oraşul Beiuş. „Din datele preliminare rezultă că manifestările clinice sunt sugestive pentru Hepatită tip A la componenţii lotului de sportivi, în urma unui cantonament efectuat în alt judeţ, într-o perioadă care se suprapune peste perioada de incubaţie pentru acest tip de hepatită" a spus dr. Marius Pîrcioagă, directorul DSP Bihor

Reprezentanţii DSP Bihor consideră că este vorba despre un focar de Hepatită A, cu incubaţie medie. „Virusul a fost contactat de la un coleg prin consumul de apă din acelaşi recipient ", a mai spus Marius Pârcioagă.

Compartimentul de epidemiologia bolilor transmisibile din cadrul D.S.P. Bihor a luat primele măsuri printre care se numără identificarea tuturor copiilor şi adulţilor participanţi la cantonament, catagrafierea contacţilor de familie cât şi cei de colectivitate. Toate persoanele vor fi supravegheate fiind  obligatorie dezinfecţia în familii precum şi în colectivităţile şcolare. Totodată vor fi desfăşurate activităţi de educaţie sanitară şi este interzisă participarea grupului la competiţii sportive pe perioada evoluţiei focarului, care este de 45 zile de la izolarea ultimului caz.

„ D.S.P. Bihor estimează o evoluţie restrânsă a focarului de hepatită în urma aplicării măsurilor preventive, curative şi igienico-sanitare pentru persoanele infectate şi contacţii acestora" a mai spus directorul DSP Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite