Două orădence riscă să ajungă în închisoare, după ce au furat peste două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Două orădence, administratore de firmă, sunt suspectaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 2 milioane de lei, prin evaziune fiscală

O orădeancă, în vârstă de 52 de ani, este suspectată de poliţişti că, în cursul anului 2010, în calitate de administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi efectuat, în mod repetat, diverse livrări de bunuri către alte şase firme din Bihor, fără a declara respectivele operaţiuni comerciale organelor Administraţiei Financiare. Prejudiciul provocat  bugetului statului este de peste un milion de lei

 De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor bihoreni au început urmărirea penală faţă de o altă orădeancă, acuzată tot de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Aceasta  este bănuită că, în perioada 2009 - 2010, în calitate de administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale din  Oradea, ar fi efectuat, în mod repetat, diverse livrări de bunuri, achiziţii de produse, precum şi prestări de servicii, în cadrul relaţiilor comerciale derulate cu mai multe societăţi din ţară, fără ca aceste operaţiuni să fie declarate organelor Administraţiei Financiare.

Totodată, femeia e acuzată că, pentru a sustrage societatea comercială de la eventualele verificări efectuate de către inspectorii fiscali, a declarat sediul social al firmei administrate la o locaţie din Oradea la care societatea nu a desfăşurat niciun fel de activitate.

"Prejudiciul provocat bugetului statului în urma acestor operaţiuni comerciale depăşeşte 1.017.245 lei, reprezentând T.V.A şi impozit pe profit. Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările în ambele cazuri, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectelor şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat bugetului de stat", a precizat inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite