Două grupuri de migranti au fost reținute la frontiera cu Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politistii de frontieră bihoreni au reținut opt cetățeni afro-asiatici, care au încercat să treacă ilegal frontiera cu Ungaria. Trei dintre ei au mai fost prinși de curând, în timp ce încercau să treacă ilegal din România în Ungaria. 

Patru bărbați au fost prinși în această dimineață, în jurul reo 6.00, de polițiștii de frontieră de la Girișu de Criș. Cei patru se aflau în zona localității Cheresig și se îndreptau pe jos spre frontieră. "Din primele cercetări s-a stabilit că cei în cauză, trei cetățeni afgani și un pakistanez, aveau intenția de a trece ilegal frontiera în Ungaria, urmând să-și continue drumul în același mod, spre Italia", a declarat subinspector Cătălin Simuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor. Potrivit sursei citate, trei dintre ei au mai fost prinși de polițiștii din Borș și pe numele lor a fost deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Alți patru bărbați, doi tunisieni și doi camerunezi, cu vârste între 22 și 33 de ani, au fost prinși duminică, la aproximativ o mie de metri față de linia de frontieră, în zona Salonta. "La cercetări, cei patru bărbați au declarat că s-au deplasat cu trenul din Timișoara până în Arad, de unde cu un autoturism care circula în regim de taxi au ajuns în localitatea Zerind. Cei patru și-au continuat deplasarea pe jos cu intenția de a trece ilegal în Ungaria și de acolo în Franța, când au fost depistați de polițiștii de frontieră", a precizat Cătălin Simuț.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite