Două femei din Republica Moldova au încercat să ajungă în Italia, cu acte românești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Două moldovence au încercat să treacă ilegal granița cu Ungaria, folosind cărți de identitate românești, eliberate pe numele altor persoane. Cele două doreau să ajungă în Italia, cu acte procurate în zona Gării de Nord din București.

Potrivit lui Cătălin Simuț, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție de Frontieră Bihor, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, într-un autocar ajuns în PTF Borș pe sensul de ieșire din țară se aflau două femei care au prezentat cărți de identitate românești, care aparțineau altor persoane. „În urma verificarilor efectuate s-a constatat ca persoanele prezentate la controlul de frontieră sunt cetăţene din Republica Moldova, se numesc S. Rodica si S. Vera cu vârste de 27 si respectiv 50 de ani. Totodată s-au găsit asupra acestora paşapoartele moldoveneşti şi s-a stabilit faptul că cele doua persoane au intrat legal in Romania prin P.T.F. Albita în această săptămână", a spus Simuț.

Din București

Din declarațiile celor două moldovence a reieșit faptul că au intrat în posesia cărților de identitate în apropierea Gării de Nord din București, unde au fost abordate de către doi bărbați, care le-au propus achiziţionarea unor documente de identitate româneşti care aparţin unor persoane necunoscute în schimbul sumei de 100 Euro, garantându-le că pot trece frontiera fără probleme. „Având în vedere cele constatate, femeilor li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și  fals privind identitatea", a spus Simuț.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite