Donați doi la sută din impozit, pentru Tudor și Antonia, doi frați în luptă cu autismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii fac zilnic terapie, cu mama lor, care nu mai știe cum să se împartă între cei doi. Pentru Tudor și Antonia următorii patru ani sunt decisivi, fiind la vârsta la care mai pot fi salvați. Persoanele care vor să doneze 2% din impozit pentru a ajuta această familie, o pot face completând numele Asociației Autism Infantil Timișoara, pe declarația 230.    

Unul din 150 de copii este diagnosticat cu autism, pe plan mondial. Patru din cinci sunt băieți. Șansele ca și al doilea copil să fie bolnav sunt între 2% și 5,3%. "Se pare că noi ne-am încadrat în toate probabilitățile", spune Camelia David, mama a doi copii aparent sănătoși, dar care poartă povara unui diagnostic dramatic, autismul. Anul trecut, familia David a reușit să strângă 3.650 de lei, pentru terapia copiilor. „Acești bani ne ajută să mai supraviețuim financiar o lună", spune Camelia David.

Luptă zilnică

Șansele ca, prin terapie, copiii ei să fie recuperați total, sunt între 43% și 47%. Camelia se agață cu disperare de aceste cifre, dar și de exemplele copiilor care au reușit să scape de această boală, copii care acum, la școală fiind, știu doar că nu au vorbit până la trei ani. Pentru autism nu există un medicament minune sau o intervenție miraculoasă. La vindecare se ajunge numai prin terapia ABA, care, pentru a fi aplicată ca la carte, ar însemna cheltuieli de circa 2.840 lei săptămânal, pentru un copil. Persoanele care vor să ajute în orice fel familia David găsesc datele de contact pe blogul david.gamara.ro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite