Oradea: Domnişoarele de onoare şi cameramanii fac nunta perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Domnişoarele de onoare şi cameramanii fac nunta perfectă
Oradea: Domnişoarele de onoare şi cameramanii fac nunta perfectă

O ceremonie modernă de nuntă este de neconceput fără mai mulţi fotografi profesionişti. Mirii care se respectă îşi imortalizează nunta pe video. Un cameraman profesionist sau amator îşi rotunjeşte astfel veniturile.

La sfârşit de săptămână Oradea este cucerită de corul mixt al convoaielor de nuntă. Claxoane de jeep-uri, autoturisme de fiţe sau autohtone se împletesc şi anunţă formarea unui nou cuplu. Fiecare pas al mirilor este urmărit de cameramani şi fotografi, profesionişti sau amatori, cu una sau mai multe camere. În funcţie de ce au de făcut, filmarea unei nunţi le aduce între 200 de lei şi 200 de euro. Dacă pretenţiile mirilor sunt mai mari, şi câştigul cameramanului este mai mare.

Mercurialul filmatului la nunţi
„Dacă merg cu o singură cameră şi doar trebuie să filmez, iau cam 200 de lei”, spune Feri K., un cameraman orădean. Dacă trebuie să editeze filmarea şi să realizeze un DVD, ajunge la 200 de euro. Pentru DVD munceşte mai mult, iar dacă este făcut bine, îi va aduce clienţi pe viitor. „Încerc să satisfac pretenţiile mirilor. Este un moment important în viaţa lor. Mulţi sunt atât de stresaţi la propria nuntă, încât abia când urmăresc DVD-ul îşi dau seama că au avut o nuntă reuşită”, spune el.
Uneori, filmarea nunţii poate fi periculoasă, mai ales când este realizată din maşină. „Trebuie să fiu atent când filmez din mers maşina mirilor care vine din spate. O groapă în asfalt mă poate dezechilibra urât”, adaugă el.

Prezenţele discrete ale nunţilor
Domnişoarele de onoare sunt de fiecare date eclipsate de mireasă. Degeaba au mers la probe pentru rochii, au făcut repetiţii cu paşii de intrare în biserică, ele sunt acolo pentru a o pune în evidenţă pe ea. În funcţie de pretenţiile şi numărul de cunoştinţe ale perechii de miri, numărul lor variază de la două la zece. Satisfacţia domnişoarelor de onoare va fi să prindă buchetul şi să devină eroina următoarei nunţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite