Doi orădeni ar putea fi trimişi în judecată pentru contrabandă cu peste 120.000 de ţigări netimbrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi orădeni care deţineau ilegal peste 6.000 de pachete de ţigări marcate necorespunzător. Cei doi fuseseră prinşi în flagrant în august 2010, respectiv martie 2011.

Potrivit informaţiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de un orădean în vârstă de 40 de ani, acuzat că ar face contrabandă cu ţigări netimbrate. „În cursul lunii martie 2011, cel în cauză s-a prezentat la intrarea în România prin PTF Borş, iar în portbagajul autoturismului condus de acesta au fost descoperite 26.400 ţigarete (1.320 pachete de ţigări) marcate necorespunzător. Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este de 13.220 lei", a spus Alina Dinu.

Peste 100.000 de ţigarete

Totodată, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au finalizat cercetările şi faţă de un orădean în vârstă de 45 de ani, în autoturismul căruia poliţiştii au descoperit, în august 2010, 100.000 de ţigarete de diferite mărci. „În autoturismul condus de acesta, oprit pentru control la intrarea în localitatea Salonta, au fost găsite 100.000 ţigarete de diferite mărci (5.000 pachete), marcate necorespunzător, care care urmau să fie comercializate pe raza judeţului Bihor. Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este de 56.190 lei", a mai spus Alina Dinu. În ambele cazuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarele la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite