Doi tineri tilegdani au fost reținuți de polițiști după mai multe furtișaguri comise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri, unul de 15 și unul de 20 de ani, au fost reținuți de polițiști după ce au comis mai multe furturi în comună, iar o parte din prejudiciul cauzat a fost recuperat de oamenii legii.

Ieri pe raza localităţii Săbolciu pe M.C.A., de 20 de ani şi un alt tânăr de 15 ani, ambii din Tileagd au fost rețunți de polițiști pentru mai multe furturi. Activitatea celor doi se presupune că a început în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2009, când ar fi sustras un acumulator auto în valoare de 420 lei de la un septuagenar din comuna Tileagd. Ei mai sunt suspectați că în noaptea de 5 spre 6 iunie, ar fi pătruns prin efracţie într-o societate comercială din Tileagd, de unde ar fi sustras pachete de ţigări, alimente şi dulciuri, provocând un prejudiciu de 700 lei.

De asemenea, cei doi sunt suspectaţi că în noaptea de 8 spre 9 iunie, ar fi pătruns într-un alt magazin din Tileagd, de unde ar fi sustras sticle cu băuturi alcoolice sau răcoritoare, cartele telefonice şi alte bunuri, provocând un prejudiciu de 2.500 lei. Tinerii sunt acuzaţi de anchetatori că şi-ar fi continuat activitatea infracţională în noaptea de 11 spre 12 iunie. când ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa aceluiaşi septuagenar de la care au sustras şi acumulatorul auto în luna decembrie 2009 şi, după ce au căutat prin încăperi, au sustras economiile acestuia, respectiv 10.400 lei şi 650 dolari.În momentul în care au fost prinşi de poliţişti, cei doi suspecţi aveau asupra lor o parte din bunurile sustrase, precum pachete cu ţigări şi cartele telefonice. Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că din banii sustraşi, cei doi ar fi achiziţionat trei motoscutere, din care unul îl mai aveau asupra lor în momentul în care au fost depistaţi, iar celelalte două au fost predate la un punct de colectare a fierului vechi, după ce s-au defectat. Prejudiciul a fost parţial recuperat, iar cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii din Tileagd împreună cu cei din cadrul Formaţiunii de Poliţie Rurală Aleşd.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite