Doi orădeni au făcut evaziune fiscală prin intermediul unei firme "fantomă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi orădeni suspectaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor că au prejudiciat statul cu peste 1,8 milioane de lei, prin crearea unui adevărat circuit evazionist, au fost reţinuţi în Arestul IPJ Bihor. Cei doi au fost prezentați astăzi instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii orădeni au început urmărirea penală faţă de V.K.I., de 26 de ani şi B.V.F., de 33 de ani, ambii din Oradea,  suspectați de evaziune fiscală. "Cei doi orădeni sunt acuzaţi că, în perioada august - decembrie 2008, au făcut  tranzacţii intracomunitare, respectiv achiziţii de produse alimentare de la diverse societăţi comerciale din Ungaria şi Slovacia, bunuri pe care ulterior le-au valorificat fără forme legale în România şi fără a declara organelor fiscale activităţile comerciale desfăşurate", spune inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Polițiștii îi suspectează pe cei doi că ar fi folosit o societate cu sediul în Oradea, ca paravan al activităţilor infracţionale. "Aceştia sunt acuzaţi că au creat un circuit evazionist, prin înfiinţarea unei societăţi de tip „fantomă", pe numele unui cetăţean ungar, pentru a împiedica efectuarea controlului financiar - fiscal şi pentru eludarea plăţilor TVA şi a impozitului pe profit, datorate ca urmare a comercializării bunurilor achiziţionate", mai precizează Alina Dinu. Prejudiciul cauzat de cei doi bugetului de stat este de peste 1,8 milioane de lei. Polițiștii au pus sechestru asupra bunurilor în valoare de peste 200.000 de lei, deținute de suspecți.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite