Doi inventatori români le propun orădenilor o alternativă la încălzire, pe bază de peleți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inventatorii români Aurel și Iuliean Hornet prezintă la Oradea, la Era Shoping Park, în parcarea Carrefour, sistemele de încălzire pe peleți ecoHORNET, produse în România.

După 4 ani de cercetare frații Aurel și Iuliean Hornet au realizat cea mai modernă tehnologie de producere a energiei termice folosind biomasa granulară sub formă de peleți, prin implementarea în fabricație a invenției proprii  "Arzător gravitațional și procedeu de ardere a biomasei granulare sub formă de peleți".

Sistemele de încălzire realizează arderea completă a peleților, în urma arderii neexistând fum în gazele arse, depuneri de cenușă sau creozot (gudron). Centralele termice nu necesită construcția unui coș de fum, nici efectuarea de operațiuni periodice de curățare și funcționează cu toate tipurile de peleți, indiferent de cantitatea de impurități. "Sistemul produce o energie termică ecologică, economică, inteligentă și aduce utilizatorilor reale avantaje, confort și ușurință în exploatare, siguranță maximă, costuri reduse cu încălzirea", a precizat Iuliean Hornet.

Centralele pot fi utilizate pentru încălzire și producere de apă caldă în case, vile , hoteluri, pensiuni, școli și blocuri de apartamente. Caravana ecoHORNET este prezentă la Oradea, în parcarea Carrefour, Era Shoping Park, Calea Aradului 62, marți și miercuri, între orele 10.00-20.00.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite