Doi polițiști orădeni au fost condamnați la închisoare, pentru mită, de Tribunalul Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a fost arestat
Tânărul a fost arestat

Agenții de poliție Ciprian Câmpan și Flaviu Secan, de la Serviciul Poliției Rutiere Bihor, au fost condamnați la doi ani de închisoare, cu suspendare, de Tribunalul Mureș. Sentința nu este însă definitivă. 

Flaviu Secan a fost condamanat pentru luare de mită, iar Ciprian Câmpan pentru luare de mită și fals intelectual. Cei doi agenți din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Bihor au fost reținuți în mai 2009, pentru luare de mită, în uma unui flagrant organizat în sediul Poliției Rutiere. Agenții Flavius Secan și Ciprian Câmpan au fost prinși în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție și de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Flavius Secan ar fi cerut și primit mită, 1.000 de euro, pentru a nu întocmi un dosar penal, iar Ciprian Câmpan pentru că ar fi falsificat niște date din dosarul respectiv.

Flagrant

Mai exact, cumnatul unui fost candidat la Primăria Oradea a avut un accident, iar cei doi polițiști i-ar fi sugerat că pot interveni în dosar, în schimbul banilor. Flagrantul a avut loc în sediul Serviciului Poliției Rutiere Bihor, însă în momentul în care anchetatorii au intrat în sediu, Flavius Secan a intrat în toaletă și a aruncat banii primiți mită pe geam. Anchetatorii au avut nevoie de câteva ore pentru a găsi banii împrăștiați pe trotuarul din curtea sediului. Flaviu Secan lucra în poliție din 2005 și a înainte de a fi agent la Poliția Rutieră a fost ajutor de șef de post într-o localitate din județ. Potrivit unor surse din poliție, la momentul respectiv, Secan era de ceva vreme în vizorul șefilor, pentru că deținea multe bunuri pe care nu le putea justifica.Acesta și-a dat demisia imediat după flagrant. Ciprian Câmpan a fost polițist de frontieră, iar din 2008 agent rutier.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite