Doi bihoreni sunt cercetați pentru evaziune fiscală cu țigări, cafea și alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mini-atelier de confecționat țigări a fost desființat de către polițiștii bihoreni, ca urmare a unor percheziții domiciliare desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, la Vășad și Parhida. La domiciliile suspecților au fost găsite peste 2.500 de pachete de țigări neaccizate, cafea și alcool.

„Poliţiştii de investigare a fraudelor au descoperit mii de pachete de ţigarete neaccizate şi un mini-atelier de confecţionat ţigări în urma unor percheziţii la domiciliile suspecților", a spus Adrian Bucur, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor. „Sâmbătă au fost efectuate 13 percheziții domiciliare în localităţile Văşad şi Parhida, în vederea probării activităţii infracţionale a unor persoane suspectate că ar deţine în vederea comercializării diferite cantităţi de ţigări pentru care nu au fost achitate accizele aferente la bugetul de stat", informează Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor. T.P, în vârstă de 50 de ani, din comuna Tămăşeu, sat Parhida, și L.E , în vârstă de 47 de ani, din Văşad, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Peste 2.500 de pachete de țigări

În trei dintre imobilele percheziţionate din localitatea Văşad, printre care şi locuinţa lui L.E., au fost descoperite şi ridicate în total, în vederea confiscării, 50.600 ţigarete neaccizate (2.530 pachete), în valoare de aproximativ 15.180 lei, 38,5 litri de alcool contrafăcut şi cinci kilograme de cafea fără documente de provenienţă, suma de 4.295 lei şi diverse înscrisuri de evidenţiere a unor operaţiuni comerciale ilicite cu ţigarete. „Totodată, în localitatea Parhida, la domiciliul lui T.P., poliţiştii bihoreni au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor un dispozitiv manual de tăiat tutun, hârtie pentru ţigarete, 10 dispozitive manuale pentru umplerea foilor de ţigarete cu tutun, 7 Kg de tutun vrac, 4.617 ţigarete neumplute cu tutun, 30 de ţigarete confecţionate manual şi înscrisuri ce evidenţiază operaţiuni comerciale ilicite cu ţigarete confecţionate", relatează Alina Dinu.

Suspecții sunt cercetați în stare de libertate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite