Doi bihoreni, amendaţi fiindcă au încercat să vândă peste o sută de telefoane mobile fără acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii nu au putut dovedi că au achiziţionat legal cele peste o sută de telefoane
Comercianţii nu au putut dovedi că au achiziţionat legal cele peste o sută de telefoane

Fiecare dintre cei doi bihoreni a plătit câte o amendă în valoare de 1.000 de lei, iar telefoanele le-au fost confiscate. Cei doi au fost depistaţi de către jandarmi în cursul zilei de luni, în piaţa din comuna bihoreană Popeşti.

Luni, 21 noiembrie, jandarmii bihoreni au executat o acţiune pentru combaterea faptelor de comerţ ilicit în piaţa din comuna Popeşti. În urma controalelor efectuate au fost depistate două persoane, un orădean în vârstă de 20 de ani şi un bărbat de 41 de ani din Zalău,  care ofereau spre vânzare telefoane mobile fără a putea dovedi provenienţa acestora.  „Jandarmii i-au sancţionat pe cei doi cu amendă contravenţională  în valoare de 1.000 lei fiecare, iar cele peste 100 de telefoane mobile de diferite mărci deţinute în vederea comercializării au fost confiscate. Valoare bunurilor confiscate se ridică la suma de 21.000 lei", a spus Ioan Mureşan, reprezentantul compartimentului de relaţii publice din cadrul Jandarmeriei Bihor.

Documente de provenienţă

Acesta a reamintit faptul că persoanele care efectuează acte de comerţ trebuie să aibă documentele de provenienţă ale mărfurilor şi că acestea trebuie să însoţească marfa atât pe timpul depozitării şi a transportului, cât şi în momentul comercializării.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite