Doi dintre asistații social care au restanțe la bugetul local sunt prostituate care au acumulat datorii de 260.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei anchete efectuată de Direcția economică din Primăria Oradea, 500 de asistaţi social au restanţe la bugetul local. Dintre aceștia, cele mai mari datorii sunt acumulate de două prostituate care au „reușit" să strângă amenzi de peste 200.000 de lei. Toți datornicii își pierd dreptul la asistență socială vreme de cinci luni.

„Ca urmare a verificărilor efectuate de Direcţia Economică cu privire la situaţia debitelor la bugetul local în cazul beneficiarilor de prestaţii sociale, s-a constatat că din totalul de 5.534 de beneficiarii de prestaţii sociale, 478 sunt restanţieri la bugetul local, înregistrându-se debite în sumă totală de 655.847 de lei", se spune într-un comunicat al Primăriei Oradea. Din această sumă, 260.000 de lei reprezintă amenzi neachitate pentru prostituţie, care sunt pe numele a două orădence care practică cea mai veche meserie din lume. Culmea, cele două sunt și beneiciari de asistenă socială.

Conform unei ordonanțe de Guvern din decembrie anul trecut, asistatații social care are datorii către bugetul local își pierd dreptul de a mai primi bani de la stat, timp de cinci luni de zile. „Persoanele care nu se conformează acestei prevederi impuse de lege, riscă suspendarea drepturilor sociale pe o perioadă de cinci luni", se mai spune în informarea Biroului de Presă Oradea.

Prevederea se aplică persoanelor beneficiare de venit minim garantat (517 persoane), beneficiarilor de alocaţie pentru susţinerea familiei (1889 de familii şi persoane) şi mamelor care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului (3128 persoane). Primăria face un apel către restanţieri să-şi achite datoriile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite