Doi administratori de restaurante din Băile Felix, cu dosare penale pentru muncă la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control efectuat în comun de către poliţiştii bihoreni şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a avut ca rezultat descoperirea a 12 persoane care munceau fără forme legale în Băile Felix şi Băile 1 Mai. De asemenea, au fost găsiţi doi minori care lucrau fără să respecte regimul de muncă al persoanelor sub 18 ani.

La sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor şi specialişti din cadrul Gărzii Financiare Bihor au acţionat pe raza staţiunilor bihorene Băile Felix şi Băile 1 Mai, pentru a preveni şi combate munca la negru. „La ampla acţiune au participat echipe mixte de control formate din 20 de poliţişti antifraudă, 12 inspectori ai ITM Bihor şi patru specialişti din cadrul Gărzii Financiare, care au efectuat verificări la societăţile comerciale cu obiect de activitate ,,Baruri şi Restaurante". În urma cotroalelor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au descoperit la două din societăţile controlate 12 persoane care îşi desfăşurau activitatea fără forme legale de muncă şi doi minori încadraţi în muncă cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Suspendate timp de trei luni

Poliţiştii bihoreni au întocmit dosar de cercetare penală faţă de administratorii ambelor firme. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 87.000 lei, fiind confiscată suma de 1.196 lei. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a fost suspendată activitatea a trei societăţi comerciale pentru o perioadă de trei luni.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite