Doi administratori de firmă, un român și un ungur, sunt cercetați pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi administratori de firmă sunt suspectaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni că au prejudiciat statul cu peste 375.000 lei, prin evaziune fiscală. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate.

M.F., de 58 ani, din Oradea, este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Oradea, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale firmei diverse cheltuieli, fără a avea la bază operaţiuni comerciale reale, provocând astfel bugetului de stat un prejudiciu de 75.000 lei.

F.B., de 27 de ani, cetăţean maghiar, este cercetat și el, după ce în perioada octombrie 2009 - iunie 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Salonta, ar fi  făcut achiziţii intracomunitare de produse din carne de la mai mulţi parteneri comerciali din Ungaria, în valoare de peste 850.000 de lei, pe care nu le-a trecut în contabilitatea societăţii şi nici nu le-a declarat organelor fiscale. "Acesta este bănuit că s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiar - fiscale, prin declararea inexactă a sediului social al societăţii, constatându-se că la respectiva locaţie nu a desfăşurat activităţi comerciale. Prejudiciul total provocat astfel bugetului statului este de 300.158 lei", spune inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite