Oradea: Doi pe un job la bursa pentru absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de orădeni au cercetat oferta firmelor care au propus locuri de muncă la bursa organizată astăzi.

Faţă de bursele din anii anteriori, numărul angajatorilor a fost mic, doar 34 cu 450 de locuri de muncă. În schimb, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut. Toţi au venit cu cel puţin zece CV-uri printate pentru a le lăsa angajatorilor. Absolvenţi de liceu şi facultate, tineri singuri sau căsătoriţi şi însoţiţi de copii mici, s-au prezentat la mesele angajatorilor pentru a le afla oferta şi a-şi depune CV-ul.

Absolvenţi vechi şi noi

Lavinia Matiuţa este absolventă din 2008. A lucrat în timpul facultăţii în domeniul neguvernamental, la scriere de proiecte. „Sper să-mi găsesc ceva în domeniul în care am lucrat sau în asistenţă socială, domeniul pe care l-am absolvit”, spune tânăra. Nu-i convine deloc situaţia de a fi fără loc de muncă.

Ciprian Botiş îşi căuta azi-dimineaţă un loc de muncă în domeniul designului digital. „Am absolvit în 2008 liceul, profil informatic. Am fost la bursa din toamna trecută pentru absolvenţi, dar niciuna din firmele la care am depus CV-urile nu m-a sunat. Sper că anul ăsta voi fi mai norocos”, a spus Ciprian.  Viorel este absolvent de anul acesta al Facultăţii de Energetică din Oradea. „De patru luni caut un loc de muncă. Aici am găsit mai multe firme care au posturi pentru specializarea mea. Am depus CV-uri la mai multe”, ne-a spus el. Speră să fie contactat cât mai repede de o firmă care să-i oferă şi slujba dorită.
Magda este anul doi la master şi căuta un loc de muncă part-time, pentru un ban în plus.

„Majoritatea locurilor sunt pentru băieţi la bursa asta”, ne-a spus ea dezamăgită. Spera să găsească ceva, dar cel mai important este să-şi termine masterul.
Angajatorii i-au intervievat pe tineri, dar au fost şi ei sceptici. „Majoritatea nu au niciun fel de experienţă. Mi-e teamă că vor lucra la noi doar până vor învăţa, iar apoi vor pleca în altă parte”, ne-a spus reprezentantul unei firme de asigurări.

"Am lucrat în timpul facultăţii în domeniul meu. Sper să conteze pentru angajatori".
Alexandra Cacuci, absolventă de facultate

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite