Doi moldoveni au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria, cu destinația Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii au încercat să treacă ilegal frontiera cu Ungaria
Moldovenii au încercat să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

Însoțiți de către un cetățean român, moldovenii au încercat să treacă ilegal frontiera, prin zona localității bihorene Roșiori. Cei doi visau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

Cătălin Simuț, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție de Frontieră Bihor, a spus că poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Diosig i-au depistat pe cei trei bărbaţi, un cetăţean român şi doi cetăţeni din Republica Moldova, luni seară, în jurul orelor 21.30.„ Bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului unde, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit  identitatea acestora, modalitatea prin care aceştia au ajuns în zona de frontieră şi modul prin care intenţionau să iasă ilegal din România, cu intenţia de a ajunge într-un stat Schengen", a spus Cătălin Simuț. 

Spre Italia

„Cei trei s-au întâlnit în statia CFR Botoșani, unde au stabilit să se deplaseze spre o localitate în apropierea frontierei cu Ungaria, pe unde cei doi cetățeni din Moldova să treacă ilegal din România în Ungaria, iar cetățeanul român să iasă legal printr-un punct de frontieră, ulterior urmând să se întâlnească și să se deplaseze împreună până în Italia", a spus Simuț.

Urmărire penală

Cei trei au ajuns la Oradea cu trenul, după care cetățeanul român a contactat pe cineva care să-i  transporte, în schimbul sumei de 50 de euro, până într-o localitate din apropierea frontierei. „Acestuia i s-au întocmit actelele  premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți iar celor doi moldoveni li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat", a spus Simuț.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite