Doi artiști își vor expune lucrările la Oradea și Debrețin, pe cheltuiala municipalității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi artiști își vor expune lucrările pe banii Primăriei Oradea, în Debrețin și Oradea. Cei doi au fost declarați câștigători în cadrul concursului "Creând schimbăm lumea".

 "Iniţiativa Primăriei Oradea este una extraordinar de binevenită pentru artiştii orădeni, mai ales că în Oradea sunt foarte mulţi artişti talentaţi. În acest an lucrările prezentate au fost foarte diversificate ca temă de creaţie. Artiştii care au prezentat sunt tineri, care vor deveni în timp artişti, care se vor impune în domeniul artei", a declarat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Bihor, Aurel Roşu.

Câştigătorii concursului „Creând schimbăm lumea" din acest an sunt Bănuţă Oana şi Csorján Melitta. Cei doi artişti au câştigat fiecare câte o expoziţie individuală, care va avea loc atât în Oradea cât şi în Debrecen în anul 2011, câştigătorii având astfel la dispoziţie un an de zile,  să-şi pregătească lucrările.

Proiectul şi-a  propus două obiective pe de o parte să dea posibilitatea tinerilor să-şi prezinte creaţiile şi să devină astfel cunoscuţi, iar pe de altă parte să stimuleze şi să motiveze creaţia în rândul tinerilor artişti.  Premiile din partea administraţiilor locale au constat în câte 50.000 forinţi acordaţi de administraţia locală din Debrecen, artistei Cătălina Moş şi de către administraţia locală din Oradea, artistei plastice din Debrecen, Mollár Gabriella.

Lucrările declarate câștigătoare care pot fi văzute în cadrul expoziţiei „Creând schimbăm lumea", a cărei deschidere oficială va avea loc la Galeria de Arte Vizuale (strada Republicii, nr. 15), în data de 15 iunie 2010. Proiectul cultural „Creând schimbăm lumea" a fost lansat pentru prima dată în anul 2006 de administraţia locală din Debrecen. În anul 2009 proiectul a fost preluat şi de Primăria municipiului Oradea, care în colaborare cu Primăria Debrecen a organizat prima ediţie a concursului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite