Doi șefi ai Fiscului bihorean, trimiși în judecată pentru că ar fi favorizat companii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Vancu, directorul Finanțelor Publice Locale Beiuș și Adrian Bucurean, șeful Serviciului Colectare Executare Silită au fost trimiși în judecată. Cei doi sunt acuzați că nu au luat măsurile legale față de societăți care au acumulat datorii față de bugetul de stat de peste trei milioane de lei. Mai mult, se pare că ei au eliberat pentru aceste societăți și adeverințe prin care atestau că respectivele societăți nu au da

Directorul AFP Beiuș și șeful serviciului Colectare executare silită persoane juridice, au fost trimiși în judecată. Cei doi sunt acuzați că nu au luat mpsurile legale impuse de legislația fiscală, cu privire la două societăți care aveau datorii la buget în valoare de peste trei milioane de lei. De asemenea, așa cum se arată în comunicatul de presă emis de Parchet, cei doi ar fi eliberat chitanțe prin care să ateste că nu au datorii la stat.

 În cursul anului 2007 spre exemplu, ai au eliberat certificate de atestare care atestau nereal că o societate din Beiuș nu figurează cu datorii faţă de bugetul de stat. 

Documentele justificative (deconturi, decizii de corectare a erorilor materiale aferente lunilor în care s-au eliberat certificatele fiscale, etc.), depunându-se de către reprezentanţii societăţii abia în data de 30.04.2008, dată la care societatea avea datorii faţă de bugetul de stat acumulate în cursul anilor 2007 şi 2008.

În plus, față de cinci companii rău-platnice ei nu au emis decât somații, deși procedura prevede ca în termen de 30 de zile să se treacă la executare silită, sau la popriri a sumelor de bani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite